Αθηναϊκή Ριβιέρα

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα αποτελεί μία από τις πιο επιθυμητές περιοχές της Αθήνας για επενδύσεις σε ακίνητα. Περιλαμβάνει μία σειρά παραθαλάσσιων δήμων, συγκεκριμένα το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο, το Ελληνικό, τη Γλυφάδα, τη Βούλα και τη Βούλιαγμένη. Η περιοχή αυτή είναι γνωστή για τα πολυτελή ακίνητα, τα εκπληκτικά τοπία και την κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα της. Αυτό καθιστά την Αθηναϊκή Ριβιέρα ιδανική για επενδύσεις σε ακίνητα.

Η Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι μία περιοχή με σταθερή και αυξανόμενη ζήτηση για ακίνητα. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, όπως η γεωγραφική της θέση, η καλή σύνδεση με το Κέντρο της Αθήνας, το λιμάνι του Πειραιά, τις μαρίνες Αλίμου και Φλοίσβου, η ποιότητα ζωής που προσφέρει και οι καλές υποδομές. Όλα αυτά καθιστούν την Αθηναϊκή Ριβιέρα μία περιοχή με πολλές δυνατότητες για επενδύσεις σε ακίνητα.

Η αξία των ακινήτων στην Αθηναϊκή Ριβιέρα είναι υψηλή, αλλά οι επενδυτές μπορούν να αναμένουν καλές αποδόσεις, πιο συγκεκριμένα για ένα διαμέρισμα 2 Υ/Δ με parking και καλή εγγύτητα στο θαλάσσιο μέτωπο η ελάχιστη τιμή ενοικίου διαμορφώνεται στο € 800 / μήνα.

Επιπλέον, για αξιοποίηση μέσω βραχυχρόνιας μίσθωσης, οι τιμές διανυκτέρευσης (αναλόγως της κατάστασης του ακινήτου, της εγγύτητας του στο θαλάσσιο μέτωπο και τον αριθμό των ατόμων που μπορεί να φιλοξενήσει διαμορφώνεται μίνιμουμ στα € 50 / διανυκτέρευση. Με τους μήνες Ιουνίου – Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο να είναι high season (υψηλή πληρότητα) και τους μήνες Μάϊο και Οκτώβριο να θεωρούνται low season (χαμηλότερη πληρότητα) ενώ το διάστημα Νοέμβριο με Απρίλιο θεωρείται off season (πολύ χαμηλή πληρότητα).

Superior

Superior

Όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων, η Αθηναϊκή Ριβιέρα θεωρείται γενικά μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Ελλάδας. Επιπλέον, οι τιμές στην Αθηναϊκή Ριβιέρα παρουσιάζονται ανοδικές τα τελευταία χρόνια, τάση που αναμένεται για διατηρηθεί -λόγο της αξιοποίησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό αλλά και την επέκταση του μετρό με τη Γραμμή 4 που θα ενώσει το παραλιακό μέτωπο με το Κέντρο της Αθήνας- καθιστώντας την ελκυστική επιλογή για επενδυτές που αναζητούν μια μακροπρόθεσμη επενδυτική ευκαιρία.

Συμπερασματικά, η Αθηναϊκή Ριβιέρα προσφέρει μια εξαιρετικά ελκυστική επενδυτική ευκαιρία για όσους επιθυμούν να επενδύσουν σε ακίνητα εντός της Αττικής. Με την εκπληκτική ακτογραμμή της, την πλούσια πολιτιστική της κληρονομιά και την κοντινή απόσταση από την καρδιά της Αθήνας, η περιοχή είναι βέβαιο ότι θα παραμείνει δημοφιλής επιλογή τόσο για τους τουρίστες όσο και για τους μόνιμους κατοίκους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να ανακαλύψετε ποια από τα ακίνητα στο χαρτοφυλάκιό μας μπορεί να σας ενδιαφέρουν!

Καλέστε μας τώρα
(+30) 6975543900